Fűtéskorszerűsítés

Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet fűtéskorszerűsítés témában! Ha önnek konvektoros fűtése van a lakásban, és sokallja a gázszámlát, célszerű lenne a fűtési rendszer korszerűsítése, egy központi fűtéses rendszer kiépítése egy darab kombi kazánnal, ami ellátja a meleg víz igényt és a fűtést is biztosítja.

Ha önnek gáz vízmelegítője van, netán kettő is (fürdőszoba, konyha) fűtés korszerűsítés során ezeket érdemes kiváltani egy kombi cirkó kazánra. Így ön havonta kb. 30 százalék költséget takarítana meg.

Fontos tudni, hogy a központi fűtésnél is van lehetőség helyiségenként szabályozni a hőmérsékletet. Akár egy-egy szobában ki is lehet kapcsolni. A helyiségekben külön termosztát (hőérzékelő) szabályozhatja a fűtőtest hőmérsékletét.

Másik lehetőség a fűtéskorszerűsítésre, ha önnek egy kb. 40 négyzetméteres lakása van és nincs kéménye, akkor vízteres konvektort érdemes berakni, ami három vagy négy radiátort képes fűteni, továbbá a melegvíz ellátást egy tároló tartályon keresztül biztosítaná, amit egy szobatermosztát vezérel.

Következő lehetőség a fűtéskorszerűsítésre: ha önnek régi, vastag csöves fűtésrendszere van (gravitációs vagy szivattyús), érdemes a rendszert vékony csövekre kicserélni, mivel energiakarékos, illetve kevesebb gázt használ. Felmerül a kérdés, a keringető szivattyú mennyi áramot fogyaszt? A mostani energiatakarékos szivattyúk, minimális áramfogyasztással működnek.

Fűtéskorszerűsítésre lehet szükség, ha önnek gázfaló, régi típusú kazánja van. Újabban vannak kondenzációs, illetve modulációs kazánok. Ezek valamelyike illik az ön rendszeréhez és ezzel a cserével közel 45-50 százalékot is meg tud spórolni. Szívesen adunk tanácsot, hogy önnek a fűtés korszerűsítés során melyik modern technológia lenne legalkalmasabb, szerelésre is adunk ajánlatot.

Egy ilyen korszerűsített fűtési rendszer élettartama 25-30 év, megtérülési ideje 4-5 év!