Fűtésszerelés rézcsővel

A fűtésszerelés rézcsővel elég drága dolog, mivel a rézcső ára a tőzsde napi árfolyamait követi. Természetesen, ha ön ezt a rendkívül tartós szerelést választja, ezt is kivitelezzük. A rézcső technológiai szerelése történhet kemény, illetve lágy forrasztással.

Ezek a technológiák a többi, mai technológiához képest elég lassúak, ehhez képest költségesek is. Alternatívaként gondolok itt a műanyag csövekre. 

Fűtésszerelés rézcsővel során érdemes a minőségi anyagot választani, nem gondolná az ember, hogy sok gyártó van és így a minőség rovására mehet az olcsó rézcső, illetve olcsó rézcsatlakozó anyagok.

Munkám során találkoztam olyannal, hogy egy 3-4 éves fűtésrendszer szakaszosan lyukas volt, a víz elkoptatta a rossz minőségű, olcsó rézcsövet és az több helyen kilyukadt. Ettől a tapasztalattól még nem kell azt gondolni, hogy ez egy rövid élettartamú, rossz megoldás, csupán az anyagok minőségének fontosságára akartam felhívni a figyelmet. Ugyanez vonatozik a műanyag csövekre is.

Fűtésszereléskor a rézcső használata mellett szól, hogy jó hővezető. Egy jó minőségű réz anyagokkal szerelt fűtésrendszer akár 50 évig is bírja.